in en exclusiecriteria
Inleiding
zorgboerderij Bûtengewoan streeft naar het bieden van een verantwoorde en veilige omgeving voor elke jeugdige en het bieden van kwalitatief goede zorg. Wij zijn ons ervan bewust dat wij niet de expertise in huis hebben om aan iedereen passende zorg te kunnen bieden. Om die reden maken wij gebruik van in- en exclusiecriteria. Tijdens het intakegesprek komen de in- en exclusiecriteria aan bod waardoor het direct duidelijk wordt als een kind of jongere niet kan worden ingeschreven (niet voldoen aan ten minste één inclusiecriterium of wel voldoen aan ten minste één exclusiecriterium). Mocht de deelnemer niet ingeschreven worden, dan vertelt de zorgboerderij dat direct aan deelnemer/ouder(s) en koppelt de zorgboerderij dit terug aan de gemeente.
Naast de in- en exclusiecriteria maakt Zorgboerderij Bûtengewoan gebruik van een risico-inventarisatie die tijdens / vlak na het intakegesprek wordt uitgevoerd. Op basis daarvan wordt per deelnemer samen met de gedragswetenschapper overwogen of hij/zij past binnen de zorgboerderij. Daarnaast wordt onderzocht wat er nodig is om de risico’s die vanuit de risico-inventarisatie naar voren komen, aanvaardbaar te maken. De risicotaxatie wordt elk half jaar en bij veranderende risico’s uitgevoerd. De gedragswetenschapper is bij de risicotaxaties betrokken.
Inclusiecriteria
Zorgboerderij Bûtengewoan bied zorg aan de volgende doelgroepen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar
Exclusiecriteria
Om veiligheidsrisico’s zoveel mogelijk te voorkomen, hanteert zorgboerderij Bûtengewoan een aantal exclusiecriteria.
Personen die voldoen aan tenminste één van onderstaande harde exclusiecriteria, kunnen wij niet die zorg bieden die zij behoeven waardoor deze personen niet geplaatst kunnen worden:
Veranderende risico’s
Aangezien de ontwikkeling van mensen niet stil staat, kan het voorkomen dat geen van de exclusiecriteria bij aanmelding van toepassing is, maar dat in de loop van de tijd wel sprake is van één of meer exclusiecriteria of dat risico’s in zo’n mate veranderen dat wij geen verantwoorde zorg meer kunnen bieden. De gedragswetenschapper wordt betrokken en de zorg kan op korte termijn worden beëindigd.
Wisselende risico’s worden duidelijk dankzij gesprekken, observatie van begeleiding in de praktijk, dankzij intervisie en dankzij regelmatige evaluaties en regelmatige uitvoer van de risicotaxaties.
Mocht de zorgboerderij geen verantwoorde zorg meer kunnen bieden, dan wordt dit besproken met de deelnemer en/of ouder(s) en met de gemeente. Er wordt dan gezocht naar een beter passende plek. Het is van belang om tijdig te signaleren dat er een mogelijkheid is dat de grens van het bieden van verantwoorde zorg bereikt wordt, zodat tijdig gezocht kan worden naar een beter passende locatie.
Afhankelijk van de situatie en alleen als het verantwoord is, blijven wij zorg bieden in de periode dat er nog geen nieuwe plek is gevonden. We stellen dan wel een deadline, zodat actief gezocht wordt naar een betere plek. Dit gebeurt in overleg met deelnemer/ouder(s), gemeente en eventuele andere betrokkenen.
WACHTLIJST
Logeren: Momenteel staan er 2 jeugdigen op de wachtlijst.
Zaterdagopvang: 1 op de wachtlijst
dagopvang maandag tot vrijdag geen wachtlijst
Bij wijziging wordt het hiervoor genoemde aantal geactualiseerd.
Plaatsing gebeurt op basis van
Het is aan te raden om altijd even contact op te nemen via de mail of telefoon, dan kunnen wij aangeven hoe lang het ongeveer gaat duren. Een kennismakingsgesprek en/of rondleiding is altijd mogelijk.
Wij vertellen je graag meer over onze zorgboerderij Bûtengewoan. Neem gerust contact met ons op of kijk op Facebook voor de laatste nieuwtjes.
OPENINGSTIJDEN
Maandag | 8:00 - 18:00 |
Dinsdag | 8:00 - 18:00 |
Woensdag | 8:00 - 18:00 |
Donderdag | 8:00 - 18:00 |
Vrijdag | 8:00 - 18:00 |
Zaterdag | 8:00 - 18:00 |
Zondag | 8:00 - 18:00 |